hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Türkan Şoray Turkcell’e ne katar?

    07.03.2018 Çarşamba | 15:12Son Güncelleme:

    Turkcell’in  bu hafta başlayan reklam kampanyasında iki ünlü isim yer alıyor; Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray ve milli futbolcu Selçuk İnan. Filmde çok uzun bir dönemdir reklamlarda rol almayan Türkan Şoray ve kızı Yağmur arasındaki ilişkiye yer veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir ağırlıklı olarak “emocanlar” kullanarak tarife ve kampanya bilgilendirmesine yönelik iletişim yapan Turkcell, iddialı bir adım attı. Bu hafta başlayan büyük iletişim kampanyasında logosunda değişiklik yaptı. Nike gibi markaların izinden giderek, reklamlarında bundan böyle sadece amblem kullanma karar aldı. 

    Geçen hafta görüştüğüm, Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, yaptıkları araştırmalarda tüketicilerin yüzde 99’unun Turkcell amblemini gördüğünde markayı tanıdıklarını söyledi.  Bütün, ayrıca Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell’in, artık kendisini  dünyanın ilk dijital operatörü olarak tanımladığını  vurguladı. Geçtiğimiz dönemde ses hizmetlerinin yanısıra, uygulamalara ve yan servislere büyük yatırım yaptıklarını ve Türkiye dışındaki hizmet ağını genişlettiklerini de anlattı.

    Türkan Şoray Turkcell’e ne katar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayat beklemez. Anı yaşamak gerek 

    Gelelim yeni kampanyaya; Turkcell yıllardır kullandığı “hayata bağlanma” kavramına yeni bir boyut getirerek, “hayat beklemez” mesajı veriyor. Reklam filminde izleyicilere “bekleme,  erteleme, gecikme, aklından geleni ve istediğini şimdi yap!” çağrısında bulunuluyor. 

    Turkcel’in  reklamlarında iki ünlü isim yer alıyor, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve milli futbolcu Selçuk İnan.  Çok uzun bir dönemdir reklamlarda rol almayan Türkan Şoray ve kızı Yağmur arasındaki ilişki filme sıcaklık katıyor. Türkan Şoray kadın izleyicilerin, Selçuk İnan’sa futbolseverlerin ve özellikle erkeklerin dikkatini çekmeyi başarıyor. 

    Ünlü kullanmak riskler içeren bir karardır. Bazen, marka-ünlü ilişkisi inandırıcı olmaz. Kimi zamansa ünlüler skandallarıyla markanın kimliğine zarar verebilir. Bu bağlamda, Türkan Şoray da Selçuk İnan da çok doğru iki seçim olmuş. 

    Türkan Şoray, yaşamının her döneminde gözlerden uzak durdu. İnsanları incitmekten kaçındı, siyasetle ilgilenmedi, seven ve sevilen bir kadın oldu. Kişisel markasını gözü gibi korudu. Daima, Türkiye’nin dört bir yanında tüm yaş gruplarında kullanıcısı olan Turkcell gibi markaların yanyana durmak isteyeceği bir isim oldu.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özetle, Türkan Şoray’ın  varlığı Turkcell’e yarar sağlıyor. Onun güzel yüzü filmi izlenir kılıyor. Verdiği mesajlar akılda kalıyor. Kızıyla olan sevgi dolu ilişkisiyse, izleyene çok iyi geliyor.