hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kevin Spacey tacizci mi, dahi mi?

    26.05.2024 Pazar | 11:04Son Güncelleme:

    Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Kevin Spacey’nin rol yeteneğine hayranımdır. Kendisi ile 2008 yılında Antalya Film Festivali’nde tanışmış ve geniş bir röportaj yapmıştım. Hoşsohbet, kibar, bilgili ve en önemlisi aşırı saygılı olması dikkatimi çekmişti. Hemen hemen bütün yapıtlarını izlemiş ve beğenmiş ancak Oscar ödülünü getiren ‘American Beauty’ (Amerikan Güzeli) filmindeki kusursuz oyunu beni çok etkilemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonrasını biliyoruz. Özellikle setlerde uygunsuz cinsel davranışları nedeniyle hem Birleşik Krallık’ta hem de Amerika’da kendisi hakkındaki 9 ayrı suçlama sonunda beraat kararı çıkmıştı. Özellikle ‘Game of Thrones’ dizisinden kovulmasıyla adeta linç edilmişti. Bir süre ortadan kaybolan 64 yaşındaki oyuncu sanırım kendisini toparladıktan sonra yüzünün akıyla o suçlandığı setlere geri dönecektir.

    Geçenlerde ‘The Telegraph’ gazetesi bir çok Hollywood yıldızının Kevin Spacey’nin yöneltilen suçlardan beraat ettiğini ve artık film endüstrisine dönmesi gerektiğini savunduklarını ve özellikle Sharone Stone ile Liam Neeson’un önderlik ettiğini yazdı. Gazete, her iki dostunun Kevin Spacey’ye destek verdiklerini ve iftiralara maruz kaldığını işaret ederek ‘O bir dahi, hassas, saygılı, ön yargısı olmayan karakterli bir insan.

    Onunla değil, kendileri ile hesaplaşması gerekenlerce suçlandı ama suçsuzluğu kanıtlandı’ dediler. Ayrıca Murray Abraham ve Stephen Fry da Kevin Spacey’nin tecavüzcü yapımcı Harvey Weinstein gibi suç makinalarıyla aynı kategoriye konmaması gerektiğini savunarak bir an önce setlere dönmesini beklediklerini söylediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017’den beri kabuğuna çekilen ünlü oyuncunun ‘Tacizci’’ damgası yedikten sonra yüzde yüz aklanmasının ardından yakın dostlarının bu açıklamaları ve özellikle ‘Dahi’ sıfatıyla anılmasına ne tür tepki vereceği merak konusu. Umarım Kevin Spacey yakında tekrar film dünyasına döner ve bıraktığı yerden başarılarına devam eder.

    Kevin Spacey tacizci mi, dahi mi