hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Sercan Şipka Sercan Şipka

    2024 yılında yeni spor branşlarıyla tanışalım!

    11.01.2024 Perşembe | 12:23Son Güncelleme:

    Genelde insanlar, yeni yılın ilk günlerinde spora başlama konusunda istekli olurlar. Özellikle fiziksel açıdan daha iyi bir fit görünüme sahip olmak amacıyla spor yapılmak istenir. Bir Spor Uzmanı olarak, 2024 yılında spor yapma anlayışımızı değiştirmek için adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum. Peki bu adımları nasıl atabiliriz?

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle herkesin bir beyaz A-4 kağıdı ile, bir kalemi hazır tutmalarını istiyorum. Sonrasında herkesin aşağıdaki şu 2 soruya dürüstçe yanıt vermesini rica ediyorum.

    Soru 1: ‘2023 yılında hangi spor branşlarında spor yaptınız?’

    Soru:2 ‘Kaç tane farklı spor branşı biliyorsunuz?’

    Yapılan birçok araştırma ve insanların ilgisine göre ülkemizde 10-12 branş üzerinden bir spor kültürü oluştuğu görülüyor. Günümüz dünyasında 100’den fazla spor branşı bulunmakta ve her geçen yıl, bu sayıya yeni spor branşları eklenmektedir.

    2024 yılında yeni spor branşlarıyla tanışalım

    Örneğin 2024 Paris Olimpiyatlarında; Break Dans, Dalga Sörfü, Kaykay ve Spor Tırmanış gibi yeni branşlar ilk defa olimpik branş olarak eklenmiştir. Bunun yanında 2028 Los Angeles Olimpiyatlarında; beyzbol/softbol, kriket, bayrak futbolu (flag), lakros ve squash gibi yeni branşlar eklenmiştir. Ez cümle olarak; sadece gelecek 4 yılda yapılacak 2 Olimpiyata 10 yeni spor branşı dahil edilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konumuza dönecek olursak, 2024 yılını yeni spor branşlarıyla tanışma yılı olarak ilan edebiliriz. Hatta bence şöyle yapalım. Yeni yılda 2 tane yeni spor branşı hakkında bilgi sahibi olalım. Bunlardan biri 2024 ve 2028 Olimpiyatlarında yeni eklenen 10 spor branşından biri olsun. Diğeri de bu 10 branş dışında Türkiye’de pek bilinmeyen yeni spor branşı olsun. Size örnek olması adına 2024 yılında ben, ilk olarak yeni olimpik branşlardan Dalga Sörfü spor branşını deneyeceğim. Bunun yanında da 2. seçeceğim yeni spor branşı da footgolf olacak. Daha önce tanıştığım bu yeni spor branşında da Uluslararası turnuvalara katılmayı hedefleyeceğim. Peki siz?