hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Sercan Şipka Sercan Şipka

    Sporun mucizelerine inanın

    28.11.2021 Pazar | 09:35Son Güncelleme:

    Bu haftaki köşe yazımda, belki de ileride filmlere konu olacak bir sporcunun hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hangi branşı yaparsanız yapın, 20 yaşına kadar eğer bir spor branşında müsabaka yapacak seviyeye gelemezseniz, o spor branşında profesyonel anlamda ilerlemeniz çok zordur. Ama bu haftaki köşe yazıma konu olan Milan’ın futbolcusu Junior Messias, bu örneklemenin dışında bir hikayeye sahip oldu. Gelin şimdi Junior Messias’ın sıradışı hikayesini hep birlikte öğrenelim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Junior Messias Kimdir?

    Dünya’nın en popüler futbol takımlarından biri olan Milan’a bu sene transfer olan 30 yaşında bir futbolcu. Eminim buraya kadar, eğer Milan’a transfer olmuşsa futbolda birçok başarısı vardır diye düşünüyorsunuzdur. Ama işin aslı hiç de öyle değil. Junior Messias 24 yaşına kadar futbol oynamamış biri. Şimdi de eminim böyle bir şey nasıl olabiliyor diye zihninizde durumu sorguluyorsunuzdur. Evet gerçek böyle, Messias 24 yaşına kadar A Takım düzeyinde hiç futbol oynamamış. Çünkü kendisi yaşadığı yoksulluktan dolayı, her zaman hayatını idame etmeyi ön plana almış bir insan. Nasıl öyle olmasın ki 20 yaşına geldiğinde evli ve 1 çocuk sahibi olmuş.

    Yaşadığı ülke olan Brezilya her ne kadar bir futbol ülkesi olarak düşünülse de aslında büyük bir çoğunluğun yoksul olarak yaşadığı bir ülkedir. Messias da bu talihsiz durumu değiştirmek için, Brezilya’dan İtalya’ya göç etmeye karar verir. Daha önce bu yolu ağabeyi de izlemiş. Ailesi ile İtalya’nın, Torino şehrine gelen Messias, bir beyaz eşya firmasında, müşterilerinin evine beyaz eşyaları teslim etmekten sorumlu bir işçi olur. Aylık olarak da 600 euro alır. 4 yıl boyunca bu işte çalışmaya devam eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kim derdi, yılda 7000 euro maaşa çalışan bir işçi, çok değil tam 6 yıl sonra yılda 5 Milyon 450 Bin Euro kazanan futbolcu olacaktı? İşte Messias’ın bu sihirli yolculuğu ilk defa, 24 yaşında İtalya’da amatör mahalli bir turnuvada Perulularla futbol oynamasıyla başladı. O turnuvada gösterdiği performans, eski bir İtalyan futbolcu tarafında keşfedilmesini sağladı. Ve Torino’nun bir amatör takımında oynaması için teklif aldı. Aylık olarak da 1500 euro alacaktı. Messias bu teklifi kabul ettiğinde belki de ileride yaşayacağı rüya gibi kariyeri hiç düşünmedi. O sadece işçi olarak kazandığı 600 euro olan maaşını aylık 1500 euro’ya çıkarmanın sevincini yaşıyordu. Ve bu parayı da sevdiği bir iş olan futbol oynayarak kazanacaktı. İşte her şey bundan sonra bir peri masalına dönüştü.

    Sporun mucizelerine inanın


    Junior Messias’ın Filmlere Konu Olacak Sporculuk Kariyeri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *24 yaşına kadar Torino’da amatör bir şekilde futbol oynadı. 4 yıl amatör futbol oynadıktan sonra şans kapısını çaldı ve 24 yaşındayken İtalya 5. liginden Casale’ye çağrıldı. Casale’de 32 maçta 21 gol atarak takımının serie D’ye çıkmasında büyük rol oynadı. Artık bir üst seviye olan 4.ligdeydi.

    *2017/2018 sezonunda Messias'ın takımı Gozzano, Serie C bileti aldı. Brezilyalı oyuncu, Serie C'deki ilk maçına Gozzano formasıyla 23 Eylül 2018'de Cuneo'ya karşı çıktı.

    *Messias böylece, kariyerindeki ilk profesyonel maçına 27 yaşında çıkmış oldu.

    *4. ve 3. Lig seviyelerinde başarılı maçlar oynayan Junior Messias 2019/2020 sezonunda İtalya serie B takımlarından Crotone ile anlaştı.

    *Messias İtalya ikinci liginde mücadele etmeye başlamıştı. Artık en üst seviyeye yani Serie A’ya çıkmasına bir lig kalmıştı. Crotone’de yine iyi bir performans sergileyen Messias takımının Serie A’ya çıkmasında önemli bir oynadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Avrupa’nın zirvesinde, İtalya Serie A’da ilk golünü 25 Ekim 2020'de Cagliari'ye atmayı başardı. 2020-2021 sezonunda oynadığı takım Crotone ligden düştü. 29 yaşında ilk defa Seri A’da oynayıp, 30 yaşında bu lige veda etti.

    * 2021/2022 sezonunda ise dünyanın en önemli takımlardan Milan’a 2 milyon 600 bin euro kiralama bedeli ile 30 yaşında transfer oldu.

    Sporun mucizelerine inanın


    *Ve bu hafta içi de futbol oynayan ve izleyen herkesin hayali olduğu, futbolun kulüp bazında en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde, İspanyol devi Atletico Madrid’i yıkan golü attı. 20 yaşında Güney Amerika’dan bebeği ve eşiyle göçtüğü İtalya’da beyaz eşya teslimatçılığı yapan Junior Messias, tutkusu olduğu futbola 24 yaşında geri döndü. Teslimatçılık yaparken, İtalya’da amatör olarak futbola başladı ve sadece 6 yıl sonra dünyanın en büyük takımlardan Milan’a transfer oldu. İşte bu hikayesiyle Messias Sporun Mucizelerine bir kez daha inanmamız gerektiğini tüm Dünya’ya göstermiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    sercansipka@gmail.com