hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Lüks Kamp Yapmanın Adı: Glamping

    01.05.2024 Çarşamba | 13:12Son Güncelleme:

    Son yıllarda otel fiyatlarının artmasıyla pek çok kişi kamp tatiline yönelince ortaya yeni bir kamp anlayışı çıktı. Hem lüksünden vazgeçmek istemeyip hem de kamp yapmak isteyenlerin tercihi ‘Glamping’ olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce glampingin kelime anlamıyla başlayalım. Aslında glamping, iki kelimenin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. İngilizce büyüleyici, cazibeli anlamına gelen “glamorous” ve “camping” kelimeleri bir araya getirilerek glamping ortaya çıkarılmış. Bu kelimenin İngiltere’de 2005 yılında ilk kez kullandığı düşünülse de Oxford sözlüğünde ancak 2016 yılında yerini alabildi.

    Glamping’i biz son yıllarda duymaya başlamış olsak bile aslında çok yeni bir kavram değil. 16. yüzyılda krallar ve hükümdarların misafirlerini ağırladığı için saray çadırı olarak karşımıza çıkarken 20. yüzyılda Afrika’da safari yapan gezginlerin de glamping tarzında çadırlar kullandıklarını görmekteyiz.
    Glamping; hem doğada olmak hem de lüksünden ve konforundan ödün vermek istemeyenler için en doğru tatil tercihi olabilir. Glamping çadırlar her şeyden önce adeta bir evin odası büyüklüğünde geniş ve ferah çadırlardan oluşmakta. Bu çadırlarda kalabilecek kişi sayısı çok fazla olabilecekken içerisi genelde 2 kişinin kalabileceği şekilde dizayn ediliyor.

    Bu kamp türünde konfor adına her şeyin düşünüldüğünü söylemek mümkün. Mutfak, banyo, yatak odası ve elektrik gibi bir evde olabilecek en temel ihtiyaçlar misafirlerin konforlu bir şekilde kullanımına hazır oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca glamping alanlarında misafirlerin üşümemeleri için ısıtma sistemleri de bulunmakta.
    Glamping demek sadece bir işletmede bulunan geniş çadırlarda konaklama anlamına gelmemekte. Bireysel olarak da böyle bir kamp yapabilmeniz mümkün. Öncelikle klasik kamp çadırlarından farklı olarak daha geniş ve büyük olan glamping çadırları tercih etmeniz gerekmekte. Boyutları da diğer çadırlara göre daha büyük olduğunu unutmayalım.

    Çadırlar büyük olduğu için ağırlığı ve kapladığı alan da büyük olmakta. Bu nedenle sık sık seyahat edip farklı yerler görmek isteyenler hem de aracı olmayıp yaya olarak kamp yapanlar için glamping çadırlarının uygun olmadığını söylemek mümkün. Çünkü hem kurulumu hem de taşıması çok zahmetli olacaktır.
    Hepinize neşeli, keyifli kamplar!