hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Akyol Taha Akyol

    Bağımsız kurumlar

    04.06.2014 Çarşamba | 07:35Son Güncelleme:

    Merkez Bankası ile Başbakan arasındaki ihtilafı son derece önemli buluyorum, çünkü modern devletlerde “kurumsal yapı”nın nasıl işleyeceği meselesi son derece önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O kadar önemli ki, hükümet içinde bile kesin görüş ayrılıkları ortaya çıktı: Bir tarafta Başbakan Erdoğan, öbür tarafta Merkez Bankası’nın yanında yer alan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek...
    Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, önceki gün hükümete brifing verdi; neden faizde Başbakan’ın istediği büyük indirimi yapmadıklarını anlattı. Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da şu açıklamayı yaptı:
    “Merkez Bankası Başkanı görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yapmıştır. Bütün Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımız bu değerlendirmelere katılmıştır.”
    Dün Başbakan’ın yaptığı açıklama ise şöyle:
    “Başçı’nın faiz konusundaki yaklaşımını asla olumlu bulmuyorum. Bu konudaki görüşlerimiz kendilerine iletilmiştir. Enflasyon açıklandı, bakın enflasyon da düşmüyor. Enflasyonun önümüzdeki aylardan itibaren düşeceği yaklaşımı söz konusu. Temenni ederim ki hemen yeni adımlar atılır ve bu iş çözülür.”
    Peki Erdoğan haklı mı, haksız mı?

    YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN