hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Dehlizlerin arasındaki ışık: Efe Dikmen’den Boşluk

    08.01.2023 Pazar | 09:08Son Güncelleme:

    Yeni yılın umut çizgisinden bizleri selamladığı günlerde hareketli bir haftayı geride bıraktık. Bizleri geriden kovalayan birçok stres unsurunun naftalinli dolapların arasına sıkıştırıldığı yeni yılın ilk haftasında bizlere geçmiş yılın son üretimleri eşlik etmeyi ihmal etmedi. Aslında her yeni başlangıcımız biraz da geçmiş tecrübelerimizin bıraktığı izlerle inşa edilmiyor mu? Bu sorunun cevabını verecek bir üretim yılın son günlerinde bizlerle buluştu…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralık ayının son demlerinde Efe Dikmen, “Boşluk” çalışmasını bizlerle buluşturdu. Çalışmanın ilgi çekici noktalarından biri de üretim safhasında üç ayrı şehirde emek verilmesidir. Enstrüman kayıtları İzmir’de, vokal kayıtları Aydın’da Bam Stüdyo’ da, mix – mastering çalışması da Antalya’da Hasan Azze tarafından yapılmış. Şarkı tıpkı sözlerinde gizli olduğu gibi üretim yolculuğunda da bizlere birden fazla biz olmak isteyen ruhani bölünmelerimizi ve aynı anda birden çok yerde olmak isteyen bireysel buhranlarımıza bir göndermede bulunuyor.

    “Soruyorum kendi karanlığıma” derken bireysel vicdanın ve muhakemenin hissettirildiği “Boşluk” modern insanın tekrara düşen hislerini gözler önüne seriyor. Sözü ve müziği Efe Dikmen’e ait olan çalışmanın düzenleme ve gitarda Necati Kaba, davulda Berkant Özoktaş ve basgitarda da Burak Usluer imzası taşıyor. Kapak tasarımı Öztürk Ekinci tarafından hazırlanan şarkı, Efe Dikmen’in yazarken hissettiği kızgınlığını yansıtıyor.

    Yaşantının insanda bıraktığı her tahribat kendi dehliz kabuğuna çekilen yeni bireysel yalnızlıkların oluşmasına neden oluyor. Bu yalnızlıkların meydana getirdiği her boşluk da insanın içeriğini doldurması gereken bir hacim olarak karşısına çıkıyor. Bu boşlukların da müzikal üretimlerle doldurulması belki de en doğru, en sağlıklı çözüm olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmişimin kayıplarla dolu hatıra dehlizinde bir yandan da tecrübelerin sorgularla süslendiği düşün dünyamızın hislerini aktaran “Boşluk” yeni yılın ilk günlerinde tazeliğini koruyan ve dinleyicinin ilgisini bekleyen bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

    Yeni yıla, boşluğa ve müziğe…