hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Kalamış Yaz Festivali: Müzik, Coşku ve Peyk

    09.07.2022 Cumartesi | 16:35Son Güncelleme:

    Stresin ve hayat zorluklarının arasında insan en çok ihtiyacı olana yöneliyor. Bu kimi zaman bir aynanın karşısında iç hesaplaşma, kimi zaman yağmurlu bir günde yapılan bir yürüyüş, kimi zaman arkadaşlarla yapılan bir buluşma, kimi zaman da bir şehrin kıyısında gerçekleşen bir festivalle ruhun gıdası olan müzik ihtiyacını gidermekle gerçekleşiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl da film gösterimleri ve konserlerle ilgilileri bir araya getiren Kalamış Yaz Festivali’nde 51 gün boyunca 34 konser, 17 film gösterimi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Alınan biletlerde dileyenlere sokak hayvanlarına ya da yeni doğan paketlerine yardım yapma olanağı sunulması da oldukça kıymetli.

    Dün akşam ben de ruhumun ihtiyacını gidermek için soluğu Kalamış Atatürk Parkı’nda alanlar arasındaydım. Peyk topluluğunun sahne aldığı gecede sahil kıyısındaki parkta toplanan insanların keyifle topluluğa eşlik etmelerine tanık oldum. Şarkılara eşlik edenlerin tek bir kuşağın insanı değil kuşaklararası olduğunu görmek de ayrıca memnun edici bir gelişmeydi. Bu bağlamda günümüzde gittikçe zorlaşan her yaşa hitap etme sorumluluğu kısasında Peyk’in başarıyla müzikal yolculuğuna devam ettiğini görmekteyiz.

    Dinleyiciler “İçimdeki İz”, “Halim Yok”, “Sobe”, “Lay-Lay-Lom”, “Derdini Bul”, “Yol”, “Don Kafa”, “Ne Oldu Bana” gibi Peyk diskografisinde yer alan şarkıların yanında “Peyk” şarkısıyla da topluluğun geçmişini keşfetme fırsatını yakaladı. Dinleyicileri gözlemlediğimde de Peyk’in kurulduğu yıllardan beri dinleyen kuşakların yer almasının yanında genç kuşakların da konser alanında yer alarak şarkılara eşlik etmeleri müziğin eskimediğine kıymetli bir işaret olarak dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konser sonrasında İrfan Alış ile gerçekleştirdiğimiz kısa sohbette topluluğun albüm hazırlığında olduğunu ve beş yıl aradan sonra bu kış Peyk’in yeni bir albümle dinleyicileri buluşturacağının haberini aldım. Hiç şüphesiz Peyk yeni albüm çalışmaları, konserleri ve projeleriyle eski-yeni dinleyicilerini coşkusuna katarak müzikal yolculuğuna devam edecek.

    Kalamış Yaz Festivali, müzik topluluklarına sağladığı açık hava sahnesiyle dinleyicilere ulaşmaları hususunda kıymetli bir fırsat alanı yaratmış. Bu bağlamda emeği geçenleri de ayrıca kutlamak gerekir. Unutmayalım ki her topluluk açık hava festivallerinde dinleyici ile buluşmak ister. Bu buluşmaların daha da artması temennisiyle…

    Daha nice festivallere…