hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Alper Tüydeş Alper Tüydeş

    Alakargaların ilginç dünyası

    13.04.2021 Salı | 10:46Son Güncelleme:

    Ülkemizde oldukça yaygın olan Alakargalar son dönemlerde kaydedilen taklit videoları ile gündemde. Öyle ki birkaç ay önce Datça’da kedileri için balkona mama bırakan Neslihan Orancı’yı kedi taklidi yaparak kandırmaya çalışan bir Alakarga’yı twitter’dan paylaşınca baya ses getirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Dodo’da dahi makalesi yayınlanan bu sevimli olayın ardından pek çok şehirden mesajla taklitçi kuşların videosu geldi. Bunlar içinde ise Alakarga ve Sığırcık yine başı çekiyordu.

    https://twitter.com/alpertuydes/status/1358118371280228361?s=21

    Çok geçmeden bu kez Çeşme’den gelen bir video ile şaşkına dönmüştük. Bu kez kedi taklidi videoda ev sahiplerini olduğu kadar kediyi bile şaşırtmıştı. Öyle ki dakikalarca kuşa bakıp durumu algılamaya çalışıyordu.

    Alakargaların ilginç dünyası

    https://twitter.com/alpertuydes/status/1359173032149934081?s=20

    Son olarak önceki gün bu kez Gümüşlük’ten gelen bir video bu kadarına pes dedirtti. Ağacın tepesinden birisi ‘Ne var, Ne var’ diye bağırınca bu kez Rojda Can ve arkadaşları bu sevimli anı videoya almış. İnsan taklidi yapan kuş ile kuşun insan taklidini taklit eden insanlar eğlenceli bir videoya neden olmuşlar.

    Alakargaların ilginç dünyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    https://twitter.com/alpertuydes/status/1381538389376299008?s=20

    Hayvanların ilginç dünyaları şaşırtmaya ve bir yandan da hayatımızın neşesi olmaya devam ediyor. Bunun tadını çıkarmak ve farkına varmak için yapmamız gerekenler basit;

    Görmek için bak, duy ve tabiatı dinle. Onu koru, farkına var ve çocuklara anlat. Ve mümkün olduğunca doğada kal. Yaşadığın etkileyici anların sayısının artacağına ve doğanın görülmeyen yanını keşfetmeye çok hızlı başlayacağına eminim.