hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül Dr. Fevzi Özgönül

    Beden aklı diye bir şey duydunuz mu?

    16.12.2021 Perşembe | 14:20Son Güncelleme:

    Merhaba ben Dr. Fevzi Özgönül, beden aklı diye bir şey duydunuz mu? Duymadıysanız bile eminim gün boyunca defalarca bu aklı kullanarak hayatta kalıyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her canlının hayatını sürdürebilmesi, neslini devam ettirmesi için her hücresinden kaynaklanıp vücut bütününe yansıyan genetik koduna göre verdiği tepki ve davranışlar beden aklı olarak tanımlanır.

    Beden aklı doğuştan vardır sonradan eğitimle kazanılamaz. Bir düşünün doğada ne kadar çok ve çeşitli canlı var ve tüm bu canlıların bir çoğunun doğumdan sonra onları kollayacak hayatta kalmalarına destek olacak bir anne, baba, yada yakınları yok. Onları hayatta tutan nasıl bir güçtür zannediyorsunuz. İşte bu güç beden aklıdır. Doğada beden aklının işlemesi basittir. Beş duyu organını kullanarak canlıları yönlendirir. Örnek olarak koku duyusu ile yemeği ve tehlikeyi ayırabilir.

    Kan kokusu bazı canlılar için tehlike bazıları için yemektir. Siz hiç kan kokusundan kaçan bir kaplan, kan kokusuna doğru koşan bir ceylan gördünüz mü? Bedenimiz de bulunan beden aklını anlamaya başlayınca başta obezite olmak üzere bir çok hastalığın da bizim yanlış algılamamızdan kaynaklandığını göreceksiniz. Böylece hem hasatlıkların hem de obezitenin ne derece basit çözümü olduğunu anlayacaksınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Size buradan yıllar boyunca on binlerce hastamdan edindiğim tecrübeleri anlatmaya ve beden aklını kullanmayı öğretmeye çalışacağım. Beden aklınızı hafife almayın hafifleyin, Görüşmek üzere ve küçülmek üzere...