hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ersoy Soyer Ersoy Soyer

    2024’te takip edilecek teknoloji etkinlikleri

    15.01.2024 Pazartesi | 17:17Son Güncelleme:

    Bu hafta teknoloji dünyasını yakından takip edenler için Avrupa’nın en önemli Teknoloji Etkinliklerini paylaşmak istiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika’da CES Tüketici Elektronik Fuarı tamamlandı ve Türkiye’den ve dünyadan birçok muhteşem ürün sahnede yerini aldılar. Kaçıranlar üzülmesinler çünkü biz teknoloji severleri 2024’te yine harika etkinlikler bekliyor. Yeni ürünleri takip etmek ve ilk deneyimleyenlerden birisi olmak için paylaşacağım bu muhteşem rotayı takip etmek, 2024 yılında ufkunuzu açabilir. Hem yeni teknolojiler ortaya çıkarmak hem harika iş birliklerine imza atmak adına, dünyanın her yerinden profesyoneller yeni ürünlerini tüketicilerine bu etkinliklerde sunuyorlar.

    Birçok etkinliğe katılarak sizlere bu eşsiz deneyimleri paylaşma şansı buluyorum ama orada olmak ve çok iyi bağlantılar kurmak elbette size çok daha fazlasını hissettirebilir. İşinizi geliştirmek, yeni müşteriler bulmak ve yatırım fırsatları için ise mutlaka bu etkinlikleri takip etmelisiniz. Bu yılın yakında başlayacak etkinliklerine göz atmak isteyenlere ilk önerim şubat ayının sonunda başlayacak olan World Mobile Congress MWC Barcelona olacak. Şubat ayının son haftası düzenlenen bu etkinlik Avrupa’nın en çok takip edilen ilk üç etkinliği arasında. Binlerce teknoloji meraklısını bir araya toplayan bu etkinlik yine ülkemizde de büyük rağbet görüyor.

    Etkinliklere katılacaklara da bazı tavsiyelerde de bulunmak önemli olacaktır. Bu tür etkinlikler için mutlaka öncesinde iyi bir enerji depolamanızı tavsiye ederim. Çok yürüyecek ve çok fazla iletişim kurmanız gerekecek. İyi beslenmek ve ertesi güne hazır olmak için erkenden uyumak çok değerli olabiliyor. Kendinize mutlaka iyi bir takvim çıkarmalısınız. Görüşeceğiniz katılımcılarla etkinliğe gelmeden randevular oluşturmaya özen gösterin. Son dakika birileriyle toplantılar ayarlamak çok kolay olmayacaktır.
    Bir de bu etkinliklerin biletleri genelde üç dört ay önce satışa sunulduğundan daha iyi fırsatlar barındırabiliyor. Çok daha ekonomik rakamlara seyahat, konaklama ve etkinlik biletleri edinmek için mutlaka önceden rezervasyonlarınızı tamamlamalısınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takvimimize geri dönersek mayıs ayının başında Malta’da EU Startup Summit düzenleniyor. Daha çok girişimciler, yeni teknoloji şirketleri ve yatırımcıların katılım gösterdiği bir etkinlik. Bu odakta iseniz iyi bir seçim olabilir ama mayıs ayı ortasında Size Paris’te düzenlenen Viva Tech’i önerebilirim. Paris yine size farklı fırsatlar sunabilir. Hem Fransız teknolojilerini yakında gözlemleyebilir hem de Paris’in büyüleyici atmosferini deneyimleme şansı bulabilirsiniz.

    Haziran ayında ise sizlere Viyana’da yaşadığım ve iki kez katılımcı olup sahnede yer alma şansı bulduğum harika bir etkinlik önerisi sunacağım. ViennaUp şehrin her bölgesinde farklı odaklarda teknoloji profesyonelleri ile bir araya gelme şansı sunuyor. Ve biletlerin neredeyse büyük bir bölümü ücretsiz. Çok başarılı iş birlikleri ve yeni fırsatlarına erişim imkânı bulabilirsiniz. Fakat burada da erkenden programlara başvurmanızda fayda var. Haziran ayında Londra’da London Tech ve İspanya’da yapılan South Summit kaçırmamanız gereken teknoloji etkinliklerinden. Tüm bu etkinliklerde dünyanın her köşesinden katılımcıların ürünlerini bulabileceksiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son çeyrekte ise Avrupa’nın iki büyük etkinliğine Portekiz Lizbon’da düzenlenen Web Summit ve Helsinki Finlandiya’da düzenlenen Slush etkinliğine odaklanmanızı öneririm. Bu iki etkinlik çok yüksek sayıda katılım içeriyor ve özellikle Web Summit biraz büyük bir alanda konumlanıyor. Spor veya rahat ayakkabılar tercih etmeyi unutmayın.

    Önümüzde 2024 için çok yoğun bir program var. Bu etkinliklerin hepsi olmasa da yarısında kesinlikle birlikte olup oradan size izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. 2020’de Blokchain, 2021’de NFT’ler, 2022’de Metaverse dünyası, 2023 de Elektrikli Araçlar ve Yapay Zeka’yı daha çok konuştuk. Bakalım 2024’te bizi hangi odak teknolojiler bekliyor.