hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ersoy Soyer Ersoy Soyer

    Olimpiyat Pistinde Teknoloji ve Inovasyon

    18.03.2024 Pazartesi | 16:09Son Güncelleme:

    Geçen hafta Avusturya Innsbruck’ta düzenlenen, Skinnovation etkinliğini yakından takip ederek, katılımcıları arasındaydım. Avusturya Tirol bölgesi Innsbruck Axamer Lizum kayak merkezinde 600’ün üzerinde katılımcı ile düzenlenen Skinnovation’da inovasyon ve teknoloji profesyonleri bir araya geldiler. Kurumsal şirketler, farklı alanlarda teknolojiler geliştiren startup’lar, etki liderleri ve birçok alandan başarılı konuşmacılarla her anı adrenalin ve heyecanla geçen üç günü tamamladık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etkinliğin ilk gününde; Büyük Outdoor spor markalarından biri olan Dynafit CEO’su Benedikt Böhm’ün etkileyici konuşması ilham vericiydi. İnsanın kendi sınırlarına karşı verdiği eşsiz mücadelenin hayatına neler kazandırabileceği, Himalayalar gibi yüksek dağ tırmanışları esnasında yaşadığı deneyimleri ve bu deneyimlerini; işine, ürünlerine nasıl yansıttığını belirten konuşmasını dinledik. Konuşma içeriğinde özellikle dikkatimi çeken kısım, tırmanış sporunda odaklandığı konunun, hız ve bunu sürdürülebilirliği için kullandığı yöntemler oldu. Dünyada hızlı dağ tırmanışı alanında rekorları da bulunan Benedikt Böhm’ün ayrıca birçok ödül kazanan filmi Speed Expectations’ı izlemenizi tavsiye ederim

    İlham verici deneyimler Skinnovation programının sadece ilk günü ile sınırlı kalmadı. İkinci gün asıl adrenalini deneyimleyeceğimiz güne geçtiğimizi paylaşmalıyım. Programın en güzel yanlarından biri etkinliğin 1964 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Innsbruck’un Axemer Lizum’da yapılması sanırım. Burada etkinliğin diğer bir niş alanı devreye giriyor. Kayak veya snowboard gibi adrenalin dolu sporlara ilgi duyuyorsanız bu etkinlik tam size göre. Biraz orta ve üst seviyede kayıyorsanız çok keyif alacağınızı iletmeliyim. Türkiye’de ve Avrupa’da birçok önemli kayak merkezinde kayak yaptığım halde pistlerin keyifli ve zorlayıcı olması heyecan seviyenizi de bir hayli arttırıyor.
    İşin en güzel yanı ise, programın zirvede kayarak ulaşabileceğiniz farklı noktalarda düzenleniyor olması.
    Bir workshop’a katıldıktan sonra başka bir bölgeye kayıp, orada farklı bir başlıkta düzenlenen panelleri izleyebiliyorsunuz. Tüm bu harekette muhteşem konuşmacılarla ve yeni insanlarla bir araya gelebiliyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zirveye çıkarken yatırımcılarla bir araya gelerek fikrinizi onlara anlatma şansı veren Skinnovation’da, bu anlardan birine de tanık olma şansı bulabilirsiniz. Ben bu konuda kendimi şanslı olanlardan sayayım. Piste ulaşımı sağlayan gondolda denk geldiğimiz, Daniela Hochmuth , Katharina Lajcakova ile Franziska Falkner ile girişimcilerin fikirlerini kısa zamanda aktardığı asansör konuşması yerine, bu sefer ortam kayak merkezi olunca liftlerdeki “gondol konuşması” oldu. Make şirketinden Tomas Hons ve Berthram Lutz. Data ve AI alanında 30 yaş altı Forbes listesinde yer alan Mina Saidze, Inssbruck İnovasyon ve Girişimcilik Başkanı Johan Füller, 2023 yılının melek yatımcısı seçilen Christiane Holzinger etkinlikte karşılaşabileceğiniz değerli isimlerden sadece birkaç tanesi. Daha sayamayacağım onlara profesyonel ile fikirlerimizi, yeni teknolojileri ve farklı deneyimlerimizi paylaşma şansına eriştik diyebilirim.

    Etkinliğin sınırları ortadan kaldırması ve insanları biraz daha fazla heyecan ve adrenaline de odaklaması, daha fazla kaynaşmayı birlikteliği ve paylaşımları arttırıyor.     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etkinliğin son gününde ise tüm aşamaları geçerek sahneye çıkma şansı bulan beş ayrı girişimi sahnede izledik. Jüriler ile beraber verilen oylama sonrası yolculuklarına devam edecek girişimlerin isimlerini yakın zamanda sık sık duyacak gibiyiz. Skinnovation programını düzenleyen Kathrin Treutinger ve ekibi, değerli ve özel bir etkinlik ile çok farklı aktörleri bir araya getirerek ortaya muhteşem bir değer çıkarmışlar. Globalde büyümek isteyen ve yurtdışına açılarak büyük işbirliklerine adım atmak isteyen şirketlerin, bu etkinlikleri takip etmelerini özellikle önemli ve değerli buluyorum.