hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    ‘Titanic’ 25 yıl sonra

    25.10.2022 Salı | 16:30Son Güncelleme:

    Sinema tarihinde gelmiş geçmiş en yüksek hasılatı yapan ‘Titanic’ filmi ilk vizyona girdikten 25 yıl sonra beyazperdeye tekrar yeni teknoloji desteğiyle yansıyacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    James Cameron’un yönetmenlik koltuğunda oturduğu dev romantik dram yapıtında başrolleri Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet paylaşmış, 200 Milyon Dolarlık bütçe tam 2 Miyar 200 Milyon Dolar kazanç elde etmişti.

    ‘Titanic’ daha ilk deniz aşırı seferinde İngiltere’nin Southamton limanından New York’a doğru seyrederken gece yarısı bir buz dağına çarparak Atlantik Okyanusu’nda üç saat içerisinde batmış, 1.514 yolcu hayatını kaybetmişti. Denizcilik tarihinin en büyük felaketi olarak bilinen ‘White Star Denizyolları’na bağlı transatlantikin soğuk sulara gömülmesi öyküsünü sinemada en iyi yorumlayan yönetmen James Cameron olmuştu.

    3 saat 14 dakika uzunluğundaki filmde evlenme hazırlığında olan 17 yaşındaki aristokrat aileden gelen Rose Dewitt ile genç orta halli sanatçı Jack Dawson’un güvertede başlayan aşklarının trajik bir şekilde suda bitmesini anlatılıyor.

    ‘Titanic’ 25 yıl sonra
    Film kadar Kanadalı şarkıcı Celine Dion’un Oscar alan ‘My Heart Will Go On’ adlı parçası da esere büyük katkıda bulunmuştu. Onbir Oscar ödülü kazanan yapıtta Kate Winslet aday gösterilmesine rağmen heykelciğe ulaşamadı. Leonardo Di Caprio’nun adı ise adaylar arasında yer almadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012 yılında o dönemin teknolojisiyle ‘Titanic’ tekrar 3D yardımı ile montajlandı, elden geçirildi ve vizyona girdi. Genç seyirciler romantik dramayı film boyunca ağlayarak seyretseler de çok beğendiler.

    Şimdi 25. yıl hazırlıkları yapıldı. Disney şirketi, 4K, HDR ve 3D desteği ile ‘Titanic’ in 10 Şubat 2023’te bütün dünya sinemalarında aynı anda gösterime gireceğini duyurdu. Galasının yapılacağı yerin açıklanmadığı filmde rol alan yaşayan oyuncu ve teknik kadronun da hazır bulunacağı Hollywood medyasınca yansıtıldı.