hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu Serhan Karasu

    Ne zamana kadar yavru köpek maması?

    08.08.2021 Pazar | 09:50Son Güncelleme:

    Özellikle yavru köpeklerde düzgün beslenme ile düzgün gelişim arasındaki ilişki çok kuvvetlidir. Yavru köpeğinizin gelişimini mama seçiminiz ve mama zamanlamanız belirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavru köpekler büyürken çok fazla enerji ihtiyacı duyarlar. Bu sebeple, yavru mamaları genelde daha kalorili olur. Köpeğiniz yavruyken onu uygun bir yavru köpek mamasıyla beslemeniz bu yüzden önemlidir. Aynı şekilde günlük alması gereken miktarı da sizin belirlemeniz gerekir. Çoğu zaman köpekler tokluk duygusunu gerekenden geç yaşarlar. Bu durumun bazı sorunlara yol açmasını engellemek için yavru ya da yetişkin köpeğinize mamasını ölçü ile vermeniz uygun olacaktır. Eğer köpeğinizin hastalık, obezite, zayıflık vs. gibi özel bir durumu yoksa, köpeğinizin günlük yemesi gereken mama miktarını, kullandığınız mamanın paketindeki çizelgeye göre belirleyebilirsiniz.

    Ne zamana kadar yavru köpek maması

    Günlük mama adedi ise yavruyken sık olmalıdır. Bol enerji ihtiyacındaki yavru köpeğiniz yemesi gereken mama miktarını 4-5 öğünde yemelidir. Yavru köpeğiniz büyüdükçe öğün adedini yavaş yavaş düşürebilirsiniz. Öğünleri sık ve az verseniz de yemek saatlerini mümkün mertebe düzenli tutmaya çalışın. Bu saatlerde köpeğiniz mamaya ilgi göstermezse kısa süre içinde önünden kaldırmanız daha iyi olacaktır. Bir sonraki öğünde aynı mamayı köpeğinize servis etmektense taze mama vermeniz daha iyi olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavru bir köpeğin gelişimi için beslenme çok önemli olduğundan, kullandığınız mamanın kalitesi de önemlidir. Kalitesin mamayla beslenen yavru köpeklerde gelişim sorunları ortaya çıkabilir.

    Köpekler genel olarak 1 yaşına kadar yavru sayılırlar. Ancak bazen büyük ırklarda gelişim ve yavruluk dönemi 1,5 2 yaşına kadar devam edebilir. Yavruluktan çıkıp gelişimi yavaşlayan, dolayısıyla enerji ihtiyacı azalan köpeğinizde hâlâ yavru maması kullanıyor olmanız köpeğinizin fazla kalori alarak şişmanlamasına yol açacaktır. Köpeğiniz sizin gözünüzde her zaman bir bebek olarak kalsa da artık yetişkin mamasına geçmesi gerektiğini kabul etmeniz gerekir. Bu geçişi 1 yaş civarında yapmanız doğru olacaktır ancak daha yavaş büyüyen büyük ya da dev ırk bir köpeğiniz olduğunu düşünüyorsanız veterinerinizden köpeğinizin gelişimi ile ilgili doğru bilgiyi alıp bu şekilde yetişkin mamasına geçiş sağlayabilirsiniz.

    Ne zamana kadar yavru köpek maması

    Mama değişimi sırasında köpeğinizin sıkıntı yaşama ihtimalini azaltmak adına bu geçişi yavaş yavaş tamamlamanız gerekir. Eğer elinizde yeteri kadar eski manasından varsa 10 günlük bir periyot oldukça yeterli olmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ne zamana kadar yavru köpek maması

    1-3 Günler: 1/3 porsiyon yetişkin maması 2/3 porsiyon yavru maması

    4-6 Günler: 1/2 porsiyon yetişkin maması 1/2 porsiyon yavru maması

    6-9 Günler: 2/3 porsiyon yetişkin maması 1/3 porsiyon yavru maması

    10. Gün Yetişkin mamasına geçiş…