hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu Serhan Karasu

    Pomeranian ırk özellikleri

    26.02.2021 Cuma | 15:48Son Güncelleme:

    Pomeranian ( Pomeryalı, Pom, Pomeryan) Spitz ailesinin en ufak ırk köpeğidir. Kabarık, kürklü tüyleri ve akrabalarından olan Samoyed’lere benzer kıvrık kuyrukları vardır. Renk skalası oldukça geniştir. Yaygın olarak turuncuya benzer renklerde görülse de farklı birçok rengi vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pomeranian’lar arkadaş canlısı oldukları kadar dominantlık da gösterebilen köpeklerdir. Cüsselerinden beklenmeyecek kadar korumacı yapılarıyla sahiplerini ve evlerini gereğinden fazla sahiplenebilirler.

    Elbette bir bekçi köpeği olarak kullanılmadığı sürece, bu durum, Pomeranian’larda, yabancılara, seslere ve kapıya havlama davranışı olarak ortaya çıkabilir. Genel olarak bu davranışı pasif koruma olarak gösterirler.

    Yani en sık karşılaşabileceğiniz hadise, havlayarak geri geri gitmesi olacaktır. Eğer Pomeranian ırkı bir köpeğiniz varsa ve bu durumun önüne geçmek istiyorsanız erken yaşta bol sosyalleştirici aktiviteye ihtiyacınız olacaktır.

    Pomeranian ırk özellikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pomeranian’lar sahipleriyle teması sevseler de o pofuduk görünümlerine rağmen, sıkıştırılmaktan çok hazzetmeyen köpeklerdir. Bu nedenle, çocuklu bir evde büyüyecekse evdeki çocukların da köpekle olan ilişkilerinin yumuşak olmasına özen göstermek gerekir.

    Pomeranian bakımında tüy bakımı önemli yer kaplar. Rutin günlük taramanın yanında kuaför ziyaretlerinin de yapılması çok daha sağlıklı olacaktır.

    İnatçı ve çoğu zaman başına buyruk karakterlerine rağmen Pomeranian’lar zekâlarını doğru bir şekilde yönlendirirseniz eğitime oldukça yatkın köpeklerdir. Erken yaşta sosyalleşme ve doğru davranışlara yönlendirme en önemli yaklaşım biçiminiz olmalıdır.