***AKFGY*** AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
18/03/2024
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Kurumsal Yönetim ilkelerine istinaden Şirketimizin birinci grup şirketler listesinde yer alması kapsamında, II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ile eki olan Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri hükümleri çerçevesinde, mevcut bağımsız yönetim kurulu üyelerimiz olan Oğuz Satıcı ve Mehmet Bahattin Yücel ile yeni bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atanması planlanan Funda Çağlan Mursaloğlu'nun SPK'nun görüşüne sunulduğu duyurulmuştu.
 söz konusu  Şirketimize
bağımsız 
yönetim kurulu  üye adayları hakkında SPK tarafından herhangi bir olumsuz görüş bildirilmemesine karar verildiği bugün (05.04.2024) bildirilmiştir.
Söz konusu bağımsız yönetim kurulu üye adaylarının bağımsızlık beyanları ve özgeçmiş bilgileri ekte yer almaktadır. Bu suretle, yönetim kurulumuz içerisinde kadın üyelerimizin oranının %33'e çıkarılması hususundaki süreçte genel kurul onayı aşamasına geçilecektir. Kamuoyuna duyurulur. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.




http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1268311


BIST